Descobreix a les Indústries i Negocis actius de Catalunya a través del directori de poblacions i cercador per activitats i sectors.

 

Cerca per activitats o paraules clau

Cerca per poblacions

Noves empreses connectades a la xarxa

 

 ACTUALITAT

2017 05 19 setmana artesaniaLa Generalitat celebra del 5 al 11 de juny la Setmana d'Artesania de Catalunya, amb un programa d'activitats arreu del territori català

Sota el lema “Tècnica, tradició i innovació”, la iniciativa, impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), vol fomentar els valors culturals i socials de l’artesania, la seva presència i coneixement, promoure el talent i potenciar la professionalització i comercialització del sector.
 

La Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), impulsa per sisè any consecutiu la celebració de la Setmana d’Artesania de Catalunya, que tindrà lloc del 5 al 11 de juny amb un extens programa d’activitats en diversos espais de la ciutat de Barcelona i arreu del territori català.
 
Sota el lema “Tècnica, tradició i innovació”, la Setmana d’Artesania de Catalunya és una iniciativa en la que a través de la divulgació, el coneixement i la participació es vol fomentar els valors culturals i socials de l’artesania, la seva presència i coneixement tant a Catalunya com a l’exterior, promoure el talent i la creativitat, alhora que potenciar la professionalització i comercialització del sector.

El programa comptarà amb gairebé 100 activitats, entre conferències, exposicions, demostracions d’ofici, tallers formatius, rutes, concerts i documentals i la celebració, del 8 al 11 de juny,  de la VI edició del saló The CraftRoom al Born Centre de Cultura i Memòria, espai que acollirà gran part de les activitats programades.

Artesans catalans de prestigi internacional i al voltant de 30 entitats del sector se sumaran a la celebració de la Setmana que tindrà enguany com a país convidat la Índia.

El CCAM, properament, donarà a conèixer aquest programa d’activitats de la Setmana d’Artesania Catalunya.
 
126 estudiants d’escoles d’Il·lustració participen en el 3r Concurs d’Il·lustració de la bossa de The CraftRoom
 
En motiu de la Celebració de la Setmana d’Artesania i en marc de la celebració del Saló d’Artesania The Craftroom, la Generalitat a través del CCAM ha convocat el 3r Concurs d’Il•lustració de la bossa de The CraftRoom, amb l’objectiu de posar en valor el talent dels joves estudiants,  donar visibilitat a la seva creativitat i fomentar la formació en oficis artesanals. El premi està dotat amb 500€ i les bosses que es donaran durant The CraftRoom 2017 als compradors d’artesania, portaran impresa la il•lustració guanyadora.
 
En aquest marc, un comitè d’experts, encapçalat per la il·lustradora i mestra artesana Pilarín Bayés, ha atorgat el premi a la proposta d’Irene López, estudiant de l’escola La Industrial de Barcelona, per transmetre conceptualment la quotidianitat del professional de l’artesania amb una proposta gràfica senzilla i actual que projecta  a través d’un joc visual. El jurat també ha valorat amb una menció especial la il·lustració de Maria Pujol de l’Escola Massana.
 
En aquesta tercera edició del concurs, han participat 8 escoles amb la presentació d’un total de 126 il·lustracions de 126 estudiants de grau superior d’Il·lustració.

 

 Font: Generalitat de Catalunya. Departament d'Empresa i Coneixement